Doi romani planteaza trandafiri si exporta sirop si dulceata pana in China!
Reading Time: < 1 minute“Avem suficient pamant si in urma cu vreo doi ani ne-am gândit sa facem si altceva decat sa cultivam doar grau si porumb. Asa ne-a venit ideea cu trandafirii. Am gasit pe cineva la Brasov si am luat intr-o prima faza 300 de butasi, dupa care am mai luat alti 300. Ne oferea si desfacerea si din ce stim, dulceturile si siropurile pe care le producea erau exportate chiar si in China”, spune Ciprian Grecu.
Pentru a avea grija de plantatia de 2.000 de hectare e nevoie de multa munca, mai ales ca trandafirii trebuie sapati si udati foarte des.
“E de lucru, pentru ca recoltam petalele zilnic. Incep sa infloreasca din luna mai si pana toamna tarziu. Fac in permanenta flori. Apoi, trebuie si tratati impotriva insectelor, insa tot ce folosim este bio. Ii stropim cu macerat de urzica si ardei iute. Le dam putere cu gunoi de grajd. Petalele culese trebuie lasate o perioada indelungata la uscat, se opresc si apoi se macina. Facem siropuri si dulceturi, dar si ceaiuri”, a spus Vasilica.
Din fericire, romanii nostri ca lumea nu se dau inapoi de la munca si vor chiar sa isi marească plantatia la peste 2.000 de butasi, apoi sa achizitioneze utilajele necesare pentru a extrage si esenta pentru parfumuri.
Esti si tu un Roman Ca Lumea? Sau cunosti pe cineva? Trimite-ne un mesaj si noi raspandim povestea!
[mashshare]